A jászberényi elkerülő a mai napon megnyílik a közforgalom számára

Megosztás

Befejeződött a Jászberényt elkerülő útszakasz harmadik ütemének építése. A harmadik ütem munkálatai két évvel ezelőtt kezdődtek, de a teljes elkerülőt sokkal korábban, pontosan 22 évvel ezelőtt kezdték tervezni.

Az elkerülőre nagy szüksége volt Jászberénynek, mivel a 31-es és 32-es főút forgalma mindennapos dugókat okozott a település belvárosában.

A közlekedési tárca engedélyével az állami közútkezelő még 2000-ben megkezdte egy mindössze 13,3 kilométer hosszú elkerülő út terveztetését. A tehermentesítőt három szakaszban képzelték el megvalósítani. Az építési engedélyt 2001-ben adták ki, az első ütem 2005-re lett kész – írja a Magyar Narancs.

Az első két ütemet viszonylag gyorsan befejezték, hiszen ezt követően még egy szakasz épült meg a 2000-es évek végére az Európai Unió 85 százalékos támogatásával, míg a harmadik csak mostanra lett végre készen.

2000-ben Pócs János még nem is volt képviselő, így megígérni sem tudta a jászberényi elkerülő utat. Ő csak 2010-ben lett képviselő, mégis a Facebookon „Megígértem, megvalósult!” felkiáltással osztotta meg a hírt, miszerint augusztus 12-én, pénteken megnyílik a közforgalom számára az elkerülő út.

Korábban egyébként Lázár János is a Fidesz-kormánynak könyvelte el a teljes elkerülő megépítésének dicsőségét: Lázár 2018-ban egy kormányinfót jelentette azt be, hogy Jászberénynél 14.3 kilométer hosszú elkerülőt fognak építeni, miközben annak két részlete már korábban elkészült – írja a Magyar Narancs.

Kapcsolódó cikkek